-
Een warmtemeter bestaat uit:
- Volumemeter
- Twee stuks temperatuursensoren waarvan 1x in de aanvoer en 1x in de retourleiding
- Rekenwerk
Het energieverbruik wordt in de rekenmodule van warmtemeter berekend. Deze meter rekent iedere 2 seconden de hoeveelheid volume en temperaturen door naar energie in GigaJoule (GJ).
Energie wordt berekend met behulp van de volgende formule: Q=M x C x Delta T
Q= Energie
M = Massa (gemeten watervolume)
C = Soortelijke warmte van het medium (deze verandert met de temperatuur en de verschillen worden ook meegenomen in de berekening)
Delta T = Aanvoer temperatuur – retour Temperatuur
Warmte omrekenen naar m3.
Om een duidelijker beeld te krijgen van wat uw daadwerkelijke verbruik is, kan het fijn zijn om het jaarverbruik in GJ om te rekenen naar m3. Dit kunt u doen met de volgende formule: Warmte GJ x 32 = … m3 gas
Warm tapwater
Warm tapwater wordt gemeten met alleen een volumemeter. Het gemeten volume in m3 omrekenen van het jaarverbruik / meterstanden warm tapwater naar GJ met de volgende stelregel: Warm tapwater m3 x 0,21 = …GJ
-
Hoe lees ik de stand van de warmtemeter af?
Het display van de warmtemeter staat standaard op de actuele meterstand, gevolgd door de letters GJ (GigaJoule). Hoe het display van de warmtemeter werkt, leest u hier.
-
Wat moet ik doen als ik ga verhuizen uit de wijk Ouverture?
Als u gaat verhuizen, hebben we voor een correcte afwikkeling van uw eindfactuur en het afsluiten van uw contract de volgende informatie nodig:
- Eindstand van de warmtemeter (de exacte stand op datum overdracht)
- Eindstand van de elektriciteitsmeter (de exacte stand op datum overdracht)
- Uw nieuwe adres
- Gegevens nieuwe bewoners
Vul deze gegevens gemakkelijk in op een van onze formulieren. Download het juiste formulier door op één van onderstaande links te drukken.
Formulier verhuizing woning doorgeven
Formulier verhuizing appartement doorgeven
Mail het ingevulde formulier naar info@dnwg.nl of stuur per post versturen naar: DNWG Warmte B.V. Postbus 399, 4460AT Goes.
-
Ik ga binnenkort in de wijk ouverture wonen, wat moet ik regelen?
Als u (binnenkort) in de wijk Ouverture gaat wonen is het belangrijk dat u zich aanmeldt bij DNWG Warmte BV. Dit kunt u doen door op de link hieronder te klikken en het formulier volledig in te vullen.
Formulier verhuizing woning doorgeven
Formulier verhuizing appartement doorgeven
Vul het formulier in en e-mail het naar info@dnwg.nl of stuur het per post naar: DNWG Warmte B.V. Postbus 399, 4460AT Goes.
Hierbij is het belangrijk om de stand van de warmtemeter en de elektriciteitsmeter op de dag van de overdracht te noteren en aan ons door te geven.
Als we het door u ingevulde formulier hebben ontvangen, krijgt u van ons een pakket met informatie over de warmtemeter, de tarieven en de algemene voorwaarden toegestuurd. Ook vindt u in het pakket een overeenkomst welke wij zo spoedig mogelijk ingevuld en ondertekend retour ontvangen.
-
Ik heb een klacht, wat moet ik doen?
Klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Wanneer u toch niet tevreden bent, kunt u een klacht indienen. Wij streven ernaar om binnen twee werkdagen uw klacht in behandeling te nemen.
Hoe kunt u een klacht indienen?
U kunt uw klacht direct via mail sturen naar info@dnwg.nl. Vermeld in uw e-mail bericht uw naam, e-mailadres en telefoonnummer en geef een duidelijke omschrijving van uw klacht. Ook kunt u gebruik maken van ons klachtenformulier en dit versturen naar info AT dnwg DOT nl.
-
Ik wil graag een melding ‘hoog verbruik’ maken. Wat moet ik hiervoor doen?
U heeft geconstateerd dat uw elektriciteitsverbruik is toegenomen en u wilt hiervan bij ons een melding maken. Om te bepalen of dit veroorzaakt wordt door de warmtepomp en om u verder te helpen vragen we u om onderstaande twee formulieren te downloaden. Vul het ‘meldingsformulier ‘hoog verbruik’ volledig in aan de hand van de instructie. U kunt vervolgens een kopie van het ‘meldingsformulier hoog verbruik’ sturen naar info@dnwg.nl.
Formulier 1: Meldingsformulier hoog verbruikFormulier 2: Instructie en hulp bij Meldingsformulier